AromaTherapie

Aromatherapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van de genezende werking van essentiële oliën. Door verdampen, inhaleren, baden, massages en het aanbrengen van kompressen kunnen oliën hun weldadige en genezende werking uitoefenen.

Essentiële oliën worden ook aromatische of etherische oliën genoemd: etherisch omdat de olie verdampt, aromatisch omdat ze geuren, essentieel, omdat bij een tekort of een gebrek aan olie de plant niet kan leven. Etherische oliën zijn geen olie zoals olijfolie: ze zijn vluchtig, voelen niet vet aan en bevatten het welriekende deel van de plant.

Er zijn ruim zevenhonderd winbare essentiële oliën, waarvan ongeveer tweehonderd door aromatherapeuten worden gebruikt. Elke olie heeft een specifieke geur of eigenschap De chemische samenstelling is zeer complex. Ze bestaat soms wel uit honderden verschillende componenten. Dit verklaart waarom een essentiële olie kan helpen bij een uiteenlopende reeks stoornissen.

Essentiële oliën zijn over het algemeen zeer geconcentreerd en kunnen niet in onverdunde vorm worden toegepast. Voor gebruik in massage worden de oliën daarom vermengd met plantaardige oliën.

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende soorten oliën, die in verschillende combinaties en verdunningen aan de individuele behoeften van de patiënt aangepast worden.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close